Mökkiloma

Posted by Mika Roivainen on lokakuu 14, 2010 – 09:55

Mökkilomat ovat erittäin suosittuja ja sinun ei tarvitse omistaa omaa mökkiä jotta pääset nauttimaan hyvästä lomasta suomen suveen tai miksi et voisi myös miettiä hiihtoa tai laskettelua suosituissa laskettelukohtaisessa ympäri Suomea. Mökkiloma on erittäin hyvä vaihtoehto Suomen matkailussa ja se on myös suhteellisen edullista varsinkin, jos henkilömäärä on suurempi ja ruoka valmistetaan itse.

Ensimmäiseksi mökkiloman suunnittelu kannattaa aloittaa ajankohdan valinnalla ja liikkeellä kannattaa olla hyvissä ajoin. Kesäisin laadukas mökki voi olla todella kiven takana. Talvikohteissa Joulu, uusivuosi ja hiihtolomakauden ajat ovat erittäin suosittaja ja varaaminen kannattaa tehdä jo kesällä. Uudenvuoden ajat ovat erittäin suosittaja Venäläisten keskuudessa ja silloin saapuu suuri määrä matkaajia rajan toiselta puolelta.

Onnistuneen mökkiloman avaimet

Kun olet löytänyt sopivan kokoisen mökin tarkista sen saatavuus ja varaa kohde. Sinun ei tarvitse olla huolissasi mökin tasosta vaan yleisesti kaikissa vuokramökeissä on sähköt, vesi, lämmitys, WC ja täysin kalustettu keittiö. Tarkemmat tiedot löydät mökin esittelystä.

Kun olet vahvistanut varauksesi ja maksanut sen, saat ajo-ohjeet sekä tiedon mistä voit noutaa avaimen. Ikävien yllätysten välttämiseksi, muista maksaa mökkisi ajoissa.

Lähde mökkilomallesi ajoissa ja suunnittele ajoreitti ennakkoon. Lomareissua ei kannata aloittaa kiireessä ja hermoilun parissa. Varausvahvistuksessa on yleisesti tarkka osoite sekä GPS-koordinaatit mökille. Jos autossasi ei ole navigaattoria, voit tulostaa kartan kotiovelta lomakohteeseen varausvahvistuksen yhteydessä olevasta Google karttapalvelun linkistä. Tarkista ajo-ohjeen huomiot varausvahvistuksestasi.

Kaikissa varattavissa kohteissa on hyvä varustelu ja tarkemmat tiedot löydät mökin esittelystä. Jos et ole tilauksen yhteydessä valinnut petivaateita, ota mökille mukaan omat petivaatteet ja pyyhkeet. Mökkien varustuksiin kuuluu tyynyt, peitot ja patjat, mutta petivaatteet on tilattava erikseen tai käytettävä omia. Hyvin usein mökit ovat hyvin varusteltuja ja niistä löytyy iso keittiö mausteineen ja ruuanlaitto on erittäin nautinnollista ajanvietettä perheen parissa.

Loppusiivous

Loppusiivous on monesti valinnainen lisäpalvelu. Jos olet valinnut mökkipakettiin loppusiivouksen, huolehdi kuitenkin mökin perussiisteydestä, kerää tyhjät juomapullot ja laita astia astianpesukoneeseen sekä roskat roskikseen. Jos haluat tehdä loppusiivouksen itse, siihen kuuluu mattojen tamppaus, imurointi, lattioiden pyyhintä, petivaatteiden tuuletus ulkona, tiskaus, saunan ja WC:n pesu sekä roskien vieminen jätepisteeseen.

Jos haluat jatkaa lomatunnelmissa lomasi loppuun asti voit tilata loppusiivouksen mökin omistajalta.

Ongelmatilanteet

Luxyry Holiday, mökin omistaja tai huoltaja auttaa kaikissa mökkilomaasi liittyvissä ongelmissa. Älä pilaa kallisarvoista loma-aikaasi murehtimalla pieniä asioita vaan ota heti reilusti yhteyttä mökin omistajaan, jos jotain ongelmia ilmaantuu. Autat samalla paitsi itseäsi, myös tulevia vuokralaisia.

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

Technorati Tags: , , , , ,

Tags: , , , , ,
This post is under “Matkustaminen, Suomi” and has no respond so far.
If you enjoy this article, make sure you subscribe to my RSS Feed.

Post a reply

You must be logged in to post a comment.