Ruka – Kuusamo

Posted by Anastasia Roivainen on marraskuu 30, 2010 – 15:26

Ruka on yksi Suomen suosituimmista hiihtokeskuksista. Rukan kylästä on tullut elämää sykkivä tunturikylän keskusta, jossa on kaikki oikean hiihtäjän tarvitsemat palvelut. Tunturia ympäröivä Kuusamon ainutlaatuinen luonto tarjoaa monta mahdollisuutta löytää sisältään pieni eräretkeilijä ja suuri luontoihminen. Ruka ja Kuusamo kutsuvat jokaisen nauttimaan. Ympäri vuoden.

Viime vuosina Ruka on uudistunut toden teolla, mikä merkitsee Rukan kylään lisää hotellihuoneita, anniskelupaikkoja, vuokraamoja ja kauppoja. Rukalle tulijoista moni haluaakin majoittua aivan tunturin läheisyyteen, sen vilkkauteen ja ihmisvilinään. Tunturi vetää laskettelijoita puoleensa joka päivä kauempaakin. Iloisen punainen SkiBussi kuljettaa hiihtäjiä mökkikylistä tasaisin väliajoin kohti rinteitä ja keskusaukion sykkivää elämää.

Rukalle ja Kuusamoon tulijat tietävät voivansa viettää monipuolista ja viihtyisää lomaa. Koko perheen hiihtokeskuksena Ruka palvelee monipuolisesti myös lapsia. Rukan rinteet ovat ehdottomasti Suomen suosituimmat, minkä huomaa myös ensimmäistä kertaa tunturissa olevien kasvoilta. Monta iloista ilmettä pitkin päivää kertovat laskettelun riemusta ja lomalla olon rentoudesta. Laavut ja pikkupurtavapaikat tarjoavat mukavia lepohetkiä nuotiotulen ja kahvintuoksuisten sisätilojen lämmössä.

Rukalla ja Kuusamossa viihdytään kelillä kuin kelillä. Laskettelun ja lumilautailun lisäksi tunturissa ja sen ympäristössä on monta mahdollisuutta harrastaa erilaisia lumilajeja. Mutkittelevat metsämaastot ja avarat järvenjäät edustavat murtomaahiihtäjän unelmien täyttymystä. Lukuisat ohjelmapalveluyritykset huolehtivat loman elämyksellisyydestä ja seikkailuntahdon toteuttamisesta. Moottorikelkkasafarit erämaaleireineen sopivat myös kokousvieraille ja incentive-matkalaisille. Pakkasen nipistellessä poskipäitä Kuusamon Tropiikissa on lämmintä ja rentouttavan poreilevaa vettä, helliviä kylpyläpalveluja, hyvää ruokaa ja nautinnollisia drinkkejä.

Kun lumi sulaa, alkaa Kuusamon aina yhtä vihreä kesä. Kuusamon vesistö houkuttelee narraamaan taimenia ja melomaan pitkin kallioseinämien reunustamia kapeita jokia. Vuolaimmat kosket saavat uhmakkaimmat vastustamaan luonnon voimia. Ja haastetta löytyy tietysti myös Rukatunturilta!

http://www.ruka.fi/

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

Technorati Tags: , , , , ,

Tags: , , , , ,
This post is under “Lappi, Matkustaminen, Suomi” and has no respond so far.
If you enjoy this article, make sure you subscribe to my RSS Feed.

Post a reply

You must be logged in to post a comment.