Vuokraa auto lomallesi ja vältä ikävät lisäkustannukset

Posted by Mika Roivainen on huhtikuu 5, 2011 – 12:30

Vuokraa auto lomallesi ja vältä ikävät lisäkustannukset

Ajelemalla ympäriinsä lomakohteessasi on oivallinen tapa löytää uusia ulottuvuuksia ja uusia paikkoja. Kulkeminen julkisilla  ei ole aina helppoa, ja voit varata hyvän ajan ja paikan mihin voit vuokra-autolla käydä.  Kuitenkin joskus yllättävästi tämä mukavuus ja helppous voi tulla kukkaroille kalliiksi, odottamattomasti. Tämä, koska monet ihmiset eivät tiedä ns. Piilohintoja sekä  autonvuokraus menettelyjä. Tämä artikkeli sisältää muutamia vinkkejä ja neuvoja mitkä sinun tulisi lukea ennen kuin vuokraat autoa.

Vahinko raportit

Autovuokraamon tulisi aina tehdä raportti jo aikaisemmista vaurioista ajoneuvossa ennen kuin ajat ajoneuvolla vuokraamolta, ettei autovuokraamo tee uutta vahinkoraporttia jo aikaisemmasta kolhusta ja syytä uutta asiakasta.

Kysy aina kopio vahinko raportista, joka on jo maksettu eikä sinun tarvitse maksaa  vanhaa vahinkoa uudelleen.

Tarkista tankkaus ehdot

Kysy aina autovuokraajaltasi tankkaus ehdoista, koska eri vuokraajat veloittavat asiakkaalta täyden tankin saapuessasi noutamaan ajoneuvoa ja pyytävät sinua palauttamaan tankin tyhjänä. Joillekkin  se tarkoittaa että he joutuvat maksamaan loput polttoaineet mitä he eivät käyttäneet. Ole varuillasi tankkaus ehdoissa, ettet ole pettynyt kun saat laskun vuokraajalta käyttämättömästä polttoaineesta. Jos et ole tyytyväinen tankkausehtoihin, valitse eri vuokraaja välttääksesi lisäkustannukset.

Tarkista kilometri ehdot

Useimmissa kohteissa vuokraajilla on rajattomat kilometrit – ehto. Tämä tarkoittaa sitä. Että voit ajaa niin pitkälle ja niin paljon kuin haluat ilman lisäkustannuksia. Joillakin vuokraajilla on raja, jonka voit ajaa mutta laskuttavat ylimääräisistä kilometreistä.

Tarkista paikalliset lait

Tee taustatutkimusta kohteeseen mihin olet ajamassa. Jotkut kohdemaat omaavat jopa 500€ sakkoja liikennerikkomuksista.  Älä maksa ylimääräistä joten ota myös selvää nopeusrajoituksista.

Palauta auto ajallaan

Vuokraajilla on yleensä tiukka aikataulu, etenkin kiireisenä lomakautena. Tämän takia he veloittavat asiakasta  yhden päivän vuokrasta jos palautat auton myöhässä. Varmista vielä kohteessa siis että tiedät mihin aikaan toimisto menee kiinni, ja voit palauttaa auton ajoissa.  Joissakin tapauksissa joudut palauttamaan auton päivää ennen, jotta vältyt palauttamasta autoa myöhässä.

Oletko vakuutettu?

Tiedä mitä vakuutusmaksut kustantavat sinulle. Jos sinulla on lisävalintana omavastuun korvaussuoja, älä odota että se korvaa kaikkea. Useimmiten off road -ajosta tulleet vahingot auton alle tai renkaisiin eivät ole korvattavissa omavastuun korvaussuojalla. Siksi kannattaakin ottaa selvää mitä vakuutus kustantaa ja mitä ei .

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

Technorati Tags:

Tags:
This post is under “Matkustaminen, Suomi” and has no respond so far.
If you enjoy this article, make sure you subscribe to my RSS Feed.

Post a reply

You must be logged in to post a comment.