Mökki – Turvallisesti vuokramökissä

Posted by Mika Roivainen on syyskuu 23, 2010 – 10:59

Mökin vuokraaminen on mukava tapa viettää kesälomaa, ja Suomessa onkin tuhansia vuokramökkejä. Mökkeily rentouttaa, mutta pahimmillaan tapaturma voi keskeyttää odotetun loman. Tapaturman riski korostuu, kun lomamökki on vieras. Nyt saatavilla on uusi turvallisuusopas vuokramökin omistajalle.

Mökki – Opas vuokranantajalle tapaturmattomaan vuokraamiseen (pdf).

Murehtimiseen ei mökillä kannata käyttää aikaa, vaan mökin turvallisuuteen voi vaikuttaa etukäteen. Vuokramökissä vastuu tästä on omistajalla.

Kotitapaturmien ehkäisykampanja tarjoaa internet-sivuillaan mökin seinälle kiinnitettävän lomakkeen, johon vuokramökin omistaja voi täyttää tarvittavat sijainti- ja yhteystiedot hätätilanteen varalle. Tietoja vuokralaiselle kannattaa antaa myös muista mökkiä koskevista asioista: takan käyttö, lääkekaapin sijainti ja uimarannan ominaisuudet kannattaa käydä yhdessä läpi.

Vastuu vuokranantajalla
Vastuu useista mökin turvallisuusasioista on vuokranantajalla. Vuokramökissä on lain mukaan oltava toimivilla paristoilla varustettu palovaroitin, ja sammutusvälineet kannattaa sijoittaa näkyvään paikkaan.

Lääkekaapin tulee olla riittävästi varustettu ja kaapin avain aikuisten saatavilla. Myös grillin ja mökin sähkölaitteiden kunnosta on syytä huolehtia. Mikäli vuokralaisten käytössä on vene, pelastusliivejä kannattaa varata erikokoisille vuokralaisille.

Kotitapaturmien ehkäisykampanjan internet-sivuilla on tuore tietopaketti vuokramökkien turvallisuudesta. Käy katsomassa osoitteessa www.kotitapaturma.fi.

Pidä huoli, että mökki on turvallinen ja asiakkaat nauttivat lomasta.

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

Technorati Tags: , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , ,
This post is under “Omistajat, Suomi” and has no respond so far.
If you enjoy this article, make sure you subscribe to my RSS Feed.

Post a reply

You must be logged in to post a comment.