Huvilat ja lomamökitHuvila - Huvilat - Vuokrahuvila

Huvila - Huvilat - VuokrahuvilaHuvilalomat ovat erittäin suosittuja ja sinun ei tarvitse omistaa omaa huvilaa jotta pääset nauttimaan hyvästä lomasta suomen suveen tai miksi et voisi myös miettiä hiihtoa tai laskettelua suosituissa laskettelukohtaisessa ympäri Suomea. Huvilaloma on erittäin hyvä vaihtoehto Suomen matkailussa ja se on myös suhteellisen edullista varsinkin, jos henkilömäärä on suurempi ja ruoka valmistetaan itse.

 

Huvila vuokrataan yleisesti loma-ajaksi ja siellä vietetään mukavaa ja rentouttavaa huvilalomaa perheen ja ystävien kanssa. Innokkaimmin Suomessa huvila vuokrataan joulu- ja hiihtolomalla sekä tietenkin kesäaikaan. Myös ruska-aika on suosittu aika lähteä huvilalomalle lapin ikimuistoiseen luonnon väriloistoon.

Lukumääräisesti eniten kesähuviloita oli Länsi-Turunmaan kunnassa, yli 8 000 huvilaa. Seuraavaksi eniten huviloita oli Hämeenlinnassa, Kouvolassa, Salossa, Raaseporissa ja Kuusamossa, joissa kunnan huvilakantaan kuului yli 6 000 kesähuvilaa.Vuokrahuvilan vuokrahinnat alkavat yleensä noin 1000 eurosta/viikko riippuen huvilan sijainnista, järven/meren läheisyydestä, varustelusta, huvilan koosta ja muista huvilan varusteista. Etelä-Suomessa asuu suuri osa suomalaisista, myös vuokrahuvilojen kysyntä tällä alueella on suurempaa kuin muualla Suomessa. Etelä-Suomen mökit eivät oikeastaan ole mitään kesämökkejä vaan ympäri vuoden asuttavia ja hyvin varusteltuja huviloita.

Kaikkiaan 56 kunnassa oli vuoden 2009 lopulla enemmän kesähuviloita kuin vakinaisesti asuttuja asuntoja. Tilastokeskuksen teettämän tutkimuksen mukaan Suomessa oli vuonna 2009 n. 485 000 kesähuvilaa.

Huvilan vuokraaminen on mukava tapa viettää kesälomaa, ja Suomessa onkin tuhansia vuokrahuviloita. Puhdas vesistö, jylhät rannat, lukuisat saaret - parasta suomalaista luontoa! Vuokrahuvilassa asut laadukkaasti, luonnon helmassa. Vuokrahuvila on tyypillisimmin erittäin hyvin varusteltu lomanviettopaikka. Huvila on usein paljon isompi kuin tavallinen kesämökki ja aina talviasuttava.

Tyypillisesti ulkomaiset huvilavuokraajat tulevat Saksasta, Ruotsista ja Venäjältä. Yleisin huvilavuokrausseurue on 2-4 hengen porukka, jonka aikuiset ovat iältään 40 - 60 -vuotiaita. Suomalaisista huvilan vuokraajista jopa puolet on kotoisin Helsingistä tai sen lähialueilta.

VuokrahuvilaHuvila - Huvilat – Vuokrahuvila

 

Vaihtelun vuoksi vuokrahuvila voidaan vuokrata vaikkapa joka vuosi eri paikkakunnalta. Aina ei tarvitse mennä samaan paikkaan samalla kokoonpanolla viettämään ikimuistoisia huvilalomahetkiä. Perheen kesken voi vuokrata tilavan huvilan lapsiystävälliseltä alueelta, jossa on pienille lapsille aktiviteetteja runsaasti. Miesten kesken voidaan vuokrata vähän pienempi huvila esimerkiksi Kuusamosta ja painua moottorikelkkasafarille tai laskettelureissulle.

Aina on myös niitä, jotka eivät ole harrastaneet mökkeilyä. Heidänkin kannattaa kokeilla ennemmin vuokrahuvilalla kuin oman huvilan ostamisella sitä, että onko mökkeily mukavaa. Pettymyksien välttämiseksi kannattaa valita hyvämaineinen välittäjä, josta esimerkiksi tuttavillasi on kokemusta.

Luxury Holiday tarjoaa erittäin laadukkaat vuokrahuvilat ympäri Suomea. Huvila löytyy helposti Saimaan rannalta läheltä Helsinkiä tai Tamperetta. Talven vuokrahuvilat suurimmista hiihtokeskuksia mm. Levi, Ruka ja Himos.

Sivustolta voi etsiä sopivaa vuokrahuvilaa seuraavilta alueilta: Etelä-Suomi, Itä-Suomi, Lappi, Länsi-Suomi, Oulu

Kesähuvila

Kesäisin laadukas huvila voi olla todella kiven takana, varsinkin Juhannus on varattu jo yleisesti hyvissä ajoin keväällä.

Talviloma

Talvikohteissa Joulu, uusivuosi ja hiihtolomakauden ajat ovat erittäin suosittaja ja huvilan varaaminen kannattaa tehdä jo kesällä. Uudenvuoden ajat ovat erittäin suosittaja Venäläisten keskuudessa ja silloin saapuu suuri määrä matkaajia rajan toiselta puolelta.

Luonnollisesti hiihtokeskusten ja muiden harrastusmahdollisuuksien välittömässä läheisyydessä sijaitsevat huvilat ovat tavallista kalliimpi talviloman aikaan.

Vuokrataan huvila ja mökki. Lomamökit ja huvilat turvallisesti ja edullisesti vapaa-ajan ja liikematkustajien käyttöön Suomessa.