Lomamökki ja huvilaLomamökit - Lomamökki - Vuokramökki

Mökki - Mökit – VuokramökkiLomamökit ovat erittäin suosittuja Suomessa ja sinun ei tarvitse omistaa omaa lomamökkiä jotta pääset nauttimaan hyvästä lomasta suomen suveen tai miksi et voisi myös miettiä hiihtoa tai laskettelua suosituissa laskettelukohtaisessa ympäri Suomea. Lomamökki on erittäin hyvä vaihtoehto Suomen matkailussa ja se on myös suhteellisen edullista varsinkin, jos henkilömäärä on suurempi ja ruoka valmistetaan itse.

 

Lomamökit vuokrataan yleisesti loma-ajaksi erittäin aikaisessa vaiheessa. Lomamökeissä vietetään mukavaa ja rentouttavaa mökkilomaa perheen ja ystävien kanssa. Innokkaimmin Suomessa lomamökit vuokrataan joulu- ja hiihtolomalla sekä tietenkin kesäaikaan. Myös ruska-aika on suosittu aika lähteä mökkilomalle lapin ikimuistoiseen luonnon väriloistoon.

Lukumääräisesti eniten lomamökkejä oli Länsi-Turunmaan kunnassa, yli 8 000 mökkiä. Seuraavaksi eniten lomamökkejä oli Hämeenlinnassa, Kouvolassa, Salossa, Raaseporissa ja Kuusamossa, joissa kunnan lomamökkikantaan kuului yli 6 000 kesämökkiä.Vuokramökkien vuokrahinnat alkavat yleensä noin 1000 eurosta/viikko riippuen mökin sijainnista, järven/meren läheisyydestä, varustelusta, mökin koosta ja muista lomamökin varusteista. Etelä-Suomessa asuu suuri osa suomalaisista, myös lomamökkien kysyntä tällä alueella on suurempaa kuin muualla Suomessa. Etelä-Suomen lomaökit eivät oikeastaan ole mitään kesämökkejä vaan ympäri vuoden asuttavia ja hyvin varusteltuja huviloita.

Kaikkiaan 56 kunnassa oli vuoden 2009 lopulla enemmän lomamökkejä kuin vakinaisesti asuttuja asuntoja. Tilastokeskuksen teettämän tutkimuksen mukaan Suomessa oli vuonna 2009 n. 485 000 lomamökkiä.

Lomamökin vuokraaminen on mukava tapa viettää kesälomaa, ja Suomessa onkin tuhansia vuokramökkejä. Puhdas vesistö, jylhät rannat, lukuisat saaret - parasta suomalaista luontoa! Vuokramökkissä asut laadukkaasti, luonnon helmassa. Vuokrahuvila on tyypillisimmin erittäin hyvin varusteltu lomanviettopaikka. Huvila on usein paljon isompi kuin tavallinen kesämökki ja aina talviasuttava.

Tyypillisesti ulkomaiset lomamökkivuokraajat tulevat Saksasta, Ruotsista ja Venäjältä. Yleisin lomamökkivuokrausseurue on 2-4 hengen porukka, jonka aikuiset ovat iältään 40 – 60 -vuotiaita. Suomalaisista lomamökin vuokraajista jopa puolet on kotoisin Helsingistä tai sen lähialueilta.

VuokramökkiMökki - Mökit – Vuokramökki

 

Vaihtelun vuoksi vuokramökki voidaan vuokrata vaikkapa joka vuosi eri paikkakunnalta. Aina ei tarvitse mennä samaan paikkaan samalla kokoonpanolla viettämään ikimuistoisia lomamökkilomahetkiä. Perheen kesken voi vuokrata lomamökit lapsiystävälliseltä alueelta, jossa on pienille lapsille aktiviteetteja runsaasti. Miesten kesken voidaan vuokrata vähän pienempi lomamökki esimerkiksi Kuusamosta ja painua moottorikelkkasafarille tai laskettelureissulle.

Aina on myös niitä, jotka eivät ole harrastaneet lomamökkeilyä. Heidänkin kannattaa kokeilla ennemmin vuokramökillä kuin oman lomamökin ostamisella sitä, että onko lomamökkeily mukavaa. Pettymyksien välttämiseksi kannattaa valita hyvämaineinen välittäjä, josta esimerkiksi tuttavillasi on kokemusta.

Luxury Holiday tarjoaa erittäin laadukkaat lomaökit ympäri Suomea. Lomamökit löytyvät helposti Saimaan rannalta läheltä Helsinkiä tai Tamperetta. Talven vuokramökit suurimmista hiihtokeskuksia mm. Levi, Ruka ja Himos.

Sivustolta voit etsiä sopivaa lomamökkiä seuraavilta alueilta: Etelä-Suomi, Itä-Suomi, Lappi, Länsi-Suomi, Oulu

Kesämökki

Kesäisin lomamökit voivat olla todella kiven takana, varsinkin Juhannus on varattu jo yleisesti hyvissä ajoin keväällä.

Talviloma

Talvikohteissa Joulu, uusivuosi ja hiihtolomakauden ajat ovat erittäin suosittaja ja lomamökin varaaminen kannattaa tehdä jo kesällä. Uudenvuoden ajat ovat erittäin suosittaja Venäläisten keskuudessa ja silloin saapuu suuri määrä matkaajia rajan toiselta puolelta.

Luonnollisesti hiihtokeskusten ja muiden harrastusmahdollisuuksien välittömässä läheisyydessä sijaitsevat lomamökit ovat tavallista kalliimpi talviloman aikaan.

Vuokrataan lomamökit ja lomahuvilat. Mökki ja huvila turvallisesti ja edullisesti vapaa-ajan ja liikematkustajien käyttöön Suomessa.