Lomamökki - Mökit – Lomamökit

Lomamökki - Mökit – LomamökkiLomamökkilomat ovat erittäin suosittuja ja sinun ei tarvitse omistaa omaa lomamökkiä jotta pääset nauttimaan hyvästä lomasta suomen suveen tai miksi et voisi myös miettiä hiihtoa tai laskettelua suosituissa laskettelukohtaisessa ympäri Suomea. Lomamökkiloma on erittäin hyvä vaihtoehto Suomen matkailussa ja se on myös suhteellisen edullista varsinkin, jos henkilömäärä on suurempi ja ruoka valmistetaan itse.

 

Lomamökki vuokrataan yleisesti loma-ajaksi ja siellä vietetään mukavaa ja rentouttavaa mökkilomaa perheen ja ystävien kanssa. Innokkaimmin Suomessa lomamökki vuokrataan joulu- ja hiihtolomalla sekä tietenkin kesäaikaan. Myös ruska-aika on suosittu aika lähteä mökkilomalle lapin ikimuistoiseen luonnon väriloistoon.

Lukumääräisesti eniten lomamökkejä oli Länsi-Turunmaan kunnassa, yli 8 000 lomamökkiä. Seuraavaksi eniten lomamökkejä oli Hämeenlinnassa, Kouvolassa, Salossa, Raaseporissa ja Kuusamossa, joissa kunnan mökkikantaan kuului yli 6 000 lomamökkiä.Lomamökkien vuokrahinnat alkavat yleensä noin 1000 eurosta/viikko riippuen lomamökin sijainnista, järven/meren läheisyydestä, varustelusta, lomamökin koosta ja muista mökin varusteista. Etelä-Suomessa asuu suuri osa suomalaisista, myös lomamökkien kysyntä tällä alueella on suurempaa kuin muualla Suomessa. Etelä-Suomen lomamökiteivät oikeastaan ole mitään kesämökkejä vaan ympäri vuoden asuttavia ja hyvin varusteltuja huviloita.

Kaikkiaan 56 kunnassa oli vuoden 2009 lopulla enemmän lomamökkejä kuin vakinaisesti asuttuja asuntoja. Tilastokeskuksen teettämän tutkimuksen mukaan Suomessa oli vuonna 2009 n. 485 000 kesämökkiä.

Lomamökin vuokraaminen on mukava tapa viettää kesälomaa, ja Suomessa onkin tuhansia lomamökkejä. Puhdas vesistö, jylhät rannat, lukuisat saaret - parasta suomalaista luontoa! Lomamökkissä asut laadukkaasti, luonnon helmassa. Lomahuvila on tyypillisimmin erittäin hyvin varusteltu lomanviettopaikka. Huvila on usein paljon isompi kuin tavallinen lomamökki ja aina talviasuttava.

Tyypillisesti ulkomaiset mökkivuokraajat tulevat Saksasta, Ruotsista ja Venäjältä. Yleisin mökkivuokrausseurue on 2-4 hengen porukka, jonka aikuiset ovat iältään 40 – 60 -vuotiaita. Suomalaisista lomamökin vuokraajista jopa puolet on kotoisin Helsingistä tai sen lähialueilta.

LomamökkiLomamökki - Mökit – Lomamökki

 

Vaihtelun vuoksi lomamökki voidaan vuokrata vaikkapa joka vuosi eri paikkakunnalta. Aina ei tarvitse mennä samaan paikkaan samalla kokoonpanolla viettämään ikimuistoisia mökkilomahetkiä. Perheen kesken voi vuokrata tilavan mökin lapsiystävälliseltä alueelta, jossa on pienille lapsille aktiviteetteja runsaasti. Miesten kesken voidaan vuokrata vähän pienempi lomamökki esimerkiksi Kuusamosta ja painua moottorikelkkasafarille tai laskettelureissulle.

Aina on myös niitä, jotka eivät ole harrastaneet mökkeilyä. Heidänkin kannattaa kokeilla ennemmin vuokramökillä kuin oman mökin ostamisella sitä, että onko mökkeily mukavaa. Pettymyksien välttämiseksi kannattaa valita hyvämaineinen välittäjä, josta esimerkiksi tuttavillasi on kokemusta.

Luxury Holiday tarjoaa erittäin laadukkaat lomamökit ympäri Suomea. Lomamökki löytyy helposti Saimaan rannalta läheltä Helsinkiä tai Tamperetta. Talven lomamökit suurimmista hiihtokeskuksia mm. Levi, Ruka ja Himos.

Sivustolta voi etsiä sopivaa vuokramökkiä seuraavilta alueilta: Etelä-Suomi, Itä-Suomi, Lappi, Länsi-Suomi, Oulu

Kesämökki

Kesäisin laadukas vuokramökki voi olla todella kiven takana, varsinkin Juhannus on varattu jo yleisesti hyvissä ajoin keväällä.

Talviloma

Talvikohteissa Joulu, uusivuosi ja hiihtolomakauden ajat ovat erittäin suosittaja ja mökin varaaminen kannattaa tehdä jo kesällä. Uudenvuoden ajat ovat erittäin suosittaja Venäläisten keskuudessa ja silloin saapuu suuri määrä matkaajia rajan toiselta puolelta.

Luonnollisesti hiihtokeskusten ja muiden harrastusmahdollisuuksien välittömässä läheisyydessä sijaitsevat mökit ovat tavallista kalliimpi talviloman aikaan.

Vuokrataan mökki ja huvila. Lomamökit ja huvilat turvallisesti ja edullisesti vapaa-ajan ja liikematkustajien käyttöön Suomessa.